Ερωτήσεις - Απαντήσεις για το υγραέριο

 

Είναι χαμηλότερο το κόστος για την κατανάλωση υγραερίου;

Το υγραέριο είναι οικονομικότερο σε σχέση με τη βενζίνη με όφελος περίπου από 0,70 έως 0.80 λεπτά το λίτρο.

Πόσο είναι το όφελος για την τσέπη του οδηγού;

To όφελος για τον ιδιοκτήτη Ι.Χ. που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υγραέριο, συγκριτικά με τη βενζίνη, αγγίζει το 40%-50%. Για παράδειγμα, αν ένα μοντέλο χρειάζεται 8 λίτρα αμόλυβδης/100 χλμ. με κόστος 1,80 ευρώ/λίτρο, στα 100 χλμ. απαιτεί 14,4 ευρώ. Το ίδιο μοντέλο, κάνοντας χρήση υγραερίου  με κόστος 0,90 ευρώ/λίτρο το συνολικό κόστος είναι 8,1 ευρώ. Σε ετήσια βάση, όταν ένας οδηγός ξοδεύει για βενζίνη 2.100 ευρώ υπολογίζεται ότι με το υγραέριο θα θέλει περίπου 1.200 ευρώ (διαφορά 900 ευρώ).

Πόσο κοστίζει η μετατροπή;

Το κόστος ποικίλλει. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τιμή εξαρτάται από την παλαιότητα του κινητήρα, τον τύπο του (αριθμός κυλίνδρων, τεχνολογία μοτέρ) και τον κυβισμό του. Εμείς  προσφέρουμε άτοκες δόσεις για την αποπληρωμή της μετατροπής.

Πόσο χρόνο χρειάζεται η μετατροπή;

Ο χρόνος για τη μετατροπή είναι περίπου 2 ημέρες

Τι διαδικαστικά χρειάζονται μετά την τοποθέτηση;

Το συνεργείο μας  αναλαμβάνει τη διαδικασία δήλωσης του συστήματος υγραερίου που έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο περνά από ΚΤΕΟ για έλεγχο. Μετά το ΚΤΕΟ πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια του αυτοκινήτου στη διεύθυνση Μεταφορών της νομαρχίας στην οποία έχει ταξινομηθεί, ώστε να συμπληρωθεί στην άδεια ότι το αυτοκίνητο είναι υγραεριοκίνητο.

Κάθε πότε περνάει ΚΤΕΟ ένα υγραεριοκίνητο;

Τα υγραεριοκίνητα περνούν από έλεγχο όπως τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, βενζίνης κ.ά. Η διαφορά είναι ότι όταν πηγαίνετε για έλεγχο σε ΚΤΕΟ πρέπει να προσκομίζεται μια υπεύθυνη δήλωση, με την οποία πιστοποιείται ο έλεγχος της εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου και να διαπιστώνεται η άριστη κατάσταση. Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να έχει ημερομηνία έως και 7 ημερών ώστε να γίνει δεκτή από το ΚΤΕΟ.

Τι συμβαίνει με τις εγγυήσεις;

Η εγγύηση είναι 2 ετών και ισχύει για όλα τα εξαρτήματα υγραερίου που τοποθετούνται στο αυτοκίνητο.

Τι συντήρηση χρειάζεται το σύστημα υγραεριοκίνησης;

Το σύστημα υγραεριοκίνησης απαιτεί ελάχιστη συντήρηση: αλλαγή δύο φίλτρων, την επισκευή των μπέκ του υγραερίου  (ανάλογα με τον τύπο των μπεκ) και την τοποθέτηση 2 ειδικών πρόσθετων για το υγραέριο ένα στο ντεπόζιτο της βενζίνης και ένα στην δεξαμενή του υγραερίου  κάθε 20.000 χλμ.

Είναι επικίνδυνο;

Όχι.Τοποθετείται σε ασφαλή φιάλη, ενώ σε περίπτωση διαρροής υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας που διακόπτει την παροχή υγραερίου στον κινητήρα. Η πλήρωση της δεξαμενής δεν πρέπει να ξεπερνά το 80% ώστε να μένει κενός χώρος σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας. Η χωρητικότητα της φιάλης εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο (από 45 έως 100 λίτρα).

Είναι οικολογικό το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη;

Στα υγραεριοκίνητα μοντέλα παρουσιάζεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι και 15% και πλήρης εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

Κατά τη χρήση πώς γίνεται η αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;

Ο οδηγός μπορεί να εναλλάσσει το καύσιμο μέσω ενός μπουτόν στο ταμπλό. Αν τελειώσει το υγραέριο, το σύστημα εναλλάσσει αυτόματα την παροχή καυσίμου σε βενζίνη χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση του οδηγού.

Υπάρχον πρατήρια;

Πλέον σε όλη τη χώρα λειτουργούν πρατήρια υγραερίου. Με την τοποθέτηση σας δίνουμε πανελλαδική λίστα με όλα τα πρατήρια γιατί…υποχρέωση μας η ικανοποίηση σας!!!

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα συστήματα υγραεριοκίνησης συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Copyright